הרעלת אבוקדו בתוכים

Generic placeholder image

כל מי שמגדל תוכים יודע שבשום פנים ואופן אסור לתת לתוכי לאכול אבוקדו ושוקולד.

מה כל כך מפחיד באבוקדו שגורם לתמותה משמעותית בתוכים ?

פרי האבוקדו מכיל חומר המשמש כ: גליקוזיד לבבי או cardiac glycoside הנקרא פרסין. הפרסין פוגע בלב, גורם להתקף לב מהיר ומוות, במיוחד רגישים לכך תוכי הג'אקו והקוקטיילים.

הגליקוזידים בבני אדם ובחיות מחמד משמשים לטיפול בבעיות קצב לבבי ואולם בעודף יכולים לגרום לתופעות לוואי חמורות ואף למוות . ישנם תוכים שעמידותם לאפקט הפרסין ולאבוקדו הנה גבוה יותר וההשפעות הטוקסיות של האבוקדו הנם קטנות יותר במיוחד תוכי האמזונס . ההבדל בהשפעת הטוקסית של הפרסין באבוקדו תלויה ברמת בשלותו של הפרי, בהבדלים גנטיים בין המינים במטבוליזם(חלוף החומרים) ופרוקו של הרעלן וכמובן בסוגי האבוקדו ובאזורים בהם הם גדלים. לאלה מביננו האוהבים לאכול אבוקדו, מאוד מאוד חשוב לנקות טוב טוב את שיירי האבוקדו משולחן האוכל כך שלא יקרה מצב שהתוכי שלכם יאכל את השאריות שנותרו.