מחפשים וטרינר לחמוסים בדרום? עם אימוץ החמוס, או כל בעל חיים אחר, אתם מכניסים אל ביתכם יצור חי, שלא תמיד מכירים את טבעו ומודעים לצרכיו. בכדי שאכן תוכלו להעניק לו חיים טובים, מלאים ובריאים, אתם נדרשים להכיר אותו: אופיו ומאפייניו, המזון המתאים לו, שגרת המשחקים המתאימה לו ותנאי המחייה הנכונים לו.
דבר נוסף שאתם צריכים לעשות? להכיר בעיות רפואיות נפוצות בחמוסים – אלו שניתן למנוע ואלו שצריך לטפל בהן באופן מידי, מבוקר ואחראי.
חמוסים עלולים לחלות במחלות שונות שהנפוצות בהן הנן:
- מחלת בלוטת האדרנל
- מחלות במערכות העיכול
- מחלת הדיסטמפר (כלבלבת) ומחלות ויראליות נוספות.
- סרטן (גידול בבלוטת יותרת הכליה, סרטן הלימפה ואינסולינומה)
- בנוסף, חמוסים נוטים לסבול מפרעושים ועלולים להידבק במחלת השפעת
אימצתם חמוס? בואו לוטרינר לחמוסים בדרום להתחסן!
חשוב להדגיש: גם החמוסים, כמו בעלי חיים אחרים, נדרשים להתחסן. החיסון הראשון ניתן כבר בגיל חודשיים – חיסון כנגד הכלבלבת.
כ- 3 שבועות אח"כ אנו ממליצים על חיסון הכלבלבת השני ו-3 שבועות אחרי השני יבוצע החיסון השלישי כנגד הכלבלבת. בזמן מתן החיסון הראשון והשני, אנו גם ממליצים לתת טיפול מונע נגד תולעים.
כחלק מטיפולי המניעה, שמטרתם למנוע בעיות רפואיות אצל חמוסים בוגרים, אנו ממליצים לתחזק את מתן החיסונים בתדירות של פעם בשנה ומתן טיפול מניעתי כנגד טפילי מעיים בתדירות של פעם בחצי שנה. במעמד הביקורים הללו אצל וטרינר לחמוסים באשדוד ניתן גם לבצע טיפולים מונעים נוספים, כדוגמת טיפול בפרעושים.
וטרינר לחמוסים בדרום – חשוב לדעת:
- במידה והחמוס נדבק במחלת הכלבלבת ולא חוסן, הוא בהכרח ימות.
- לאחר מתן החיסונים, נדרשת השגחה של כ 20 דקות לערך במרפאה. כך, במידה והחמוס פיתח תגובה אלרגית, יהיה ניתן לטפל בו מידית.
"זה נכון שחמוסים יכולים להידבק בשפעת מבני אדם?"
נכון מאד. רבים סבורים כי מדובר על מיתוס בלבד, אך חשוב להיזהר ולדעת: במידה ואחד מבני המשפחה חולה בשפעת, חשוב שלא יגיע במגע עם החמוס/לא יתקרב אליו, שכן החמוס שלכם עלול להידבק. השפעת נחשבת לאחת המחלות הנפוצות בקרב חמוסים, מאחר וקל להם יחסית להידבק בה. במידה ואתם מזהים ירידה בחיוניותו של החמוס, מומלץ להגיע אתו למרפאה.
ניתן לרשום בעבור החמוס מספר תרופות שיקלו את סימפטומטי השפעת ויאפשרו לו לעבור את תהליך ההחלמה ללא סבל מיותר.
לפני שפונים לוטרינר חמוסים בדרום, חשוב לדעת:
- בשום פנים אין לתת לחמוס תרופות של לבני אדם, המיועדות להקלת סימפטומי השפעת
- הסימנים המעידים על הידבקות אפשרית בשפעת: ירידה בתיאבון, ירידה בחיוניות ,חום, התעטשויות והפרשות מהאף
חמוסים ופרעושים – איך מתמודדים עם המכה הזו?
סביר כי עם התעניינותכם באימוץ חמוס, יידעו אתכם על אחת התופעות הנפוצות אצל חמוסים – "מכת הפרעושים". אמנם מדובר על תופעה המוכרת גם לבעלי הכלבים, אך הפרעושים כך נדמה, נוטים לחבב את החמוסים קצת יותר. הטיפול האידיאלי ביותר הוא טיפול מונע באמצעות אמפולות, המטופטפות ישירות על העור באזור השכמות.
דעו כי הטיפול אינו חד פעמי, אלא שבכדי לשמר את יעילותו, יש לחדש אותו פעם בחודש. חשוב לזכור- לא כל אמפולה וחומר נגד פרעושים, טוב ובטוח לשימוש בחמוסים ולכן מומלץ להתייעץ עימנו לפני מתן החומר.
חמוסים יכולים להדבק בפרעושים גם אם מעולם לא יצאו מהבית וזאת מכיוון שאנו פעמים רבות נושאים בנעליים שלנו את ביצי הפרעושים מהרחוב ועל אחת כמה וכמה אם יש עוד חיית מחמד בבית ככלב.
ביקור תקופתי אצל וטרינר חמוסים למניעת בעיות רפואיות נפוצות בחמוסים
אנחנו מאחלים לחמוס שלכם "רק בריאות", אך בכדי שהוא אכן יהיה בריא, נדרש שיתוף פעולה מלא שלכם. הפוטנציאל של החמוסים לחלות במחלות שונות קיים (ואף גבוה) – אנו מאמינים כי עדיף תמיד למנוע מחלות מאשר לאבחן אותן ולטפל בהן. לכן, ההמלצה שלנו כוטרינר לחמוסים באשדוד אליכם, היא לתאם ביקור במרפאה שלנו לפחות פעם אחת בשנה. בבדיקה הזו, נתרשם מבריאותו וחיוניותו של החמוס, נעריך את מצבו ונמליץ במידת הצורך על טיפולים מונעים / שינוי הרגלים, תזונה נכונה וכיוצא בזה.
לתיאום בדיקה כללית לחמוס אצל וטרינר לחמוסים באשדוד, התקשרו – 077-7299925