כל החלטה לאמץ ולגדל בבית בעל חיים, מבורכת! מרבית האנשים, יתלבטו כמעט תמיד בין חתול ובין כלב. עם זאת, ישנם אלו שמחליטים לאמץ בעל חיים קצת פחות שגרתי (לפחות בכל מה שקשור לאימוץ הביתי), ויבחרו דווקא בחיות אקזוטיות. האיגואנה הירוקה תשמח להפוך לבת בית אצלכם, ועל מנת שגם אתם תוכלו להעניק לה חיים בריאים וטובים, אתם נדרשים להכיר את אורח החיים הנדרש בעבורה.
כל עוד תטפלו באיגואנה כנדרש, היא תוכל להגיע גם לגיל 15 שנים. במרפאה שלנו, אנו מעניקים מענה רפואי גם לחיות אקזוטיות, ונשמח להעניק לכם הנחיות מלאות באשר לגידול האיגואנה הירוקה בסביבה הביתית.
איגואנה וילדים קטנים בבית – מה חשוב לדעת?
ההחלטה לאמץ בעל חיים, נובעת הרבה פעמים מהרצון לשמח את הילדים עם חבר נוסף בבית. חשוב להבין כי איגואנה איננה דומה באופי שלה לכלבים או לחתולים – היא לא מביעה אהבה כפי שהם מביעים. בנוסף, בעוד כלבים וחתולים אפשר להרים ולהתכרבל איתם, עם האיגואנה קצת פחות. מדוע אנו מציינים זאת? משום שבעת שמרימים את האיגואנה שלא כנדרש, עלולים לפגוע בה.
מה חשוב לדעת?
- אסור למשוך או להרים אותה מהזנב
- חל איסור לגעת לאיגואנה באוזניים
בתור מבוגרים, יהיה לכם קצת יותר קל ליישם הנחויות אלו. חשוב מאד להעביר את ההנחיות החד משמעיות גם לילדים, זאת על מנת למנוע מצב בו האיגואנה נפגעת. למרות שרבים נוטים לייחס תכונות של אדישות וסנוביות לאיגואנה, היא בסופו של דבר מסתגלת לסביבה הביתית, למי שמגדל אותה ואף מפגינה חיבה בדרכה שלה.
אז מה האיגואנה אוכלת?
כידוע, ישנו קשר ישיר בין המזון שאוכל בעל החיים ובין הבריאות שלו. לכן, חשוב מאד להקפיד על תזונה נכונה ומותאמת לאיגואנה הירוקה. "נשנושי על הדרך"? הימנעו מהם! האיגואנה הנה צמחונית ומזונה מורכב ממגוון צמחים, אך בטבע גם אוכלת מני חרקים. על המזון של האיגואנה להיות מורכב מכופתיות אספסת לאיגואנות ושילוב עלים וירקות שונים כגון: עלי תות, עלי גפן, עלי סלק, סלט ירקות טרי, תרד, ברוקולי, גזר, שעועית ירוקה ועוד, מומלץ להוסיף פעם עד פעמיים בשבוע תולעי קמח ותוסף סידן למזון. בדומה לכלבים ולחתולים, את כלי המים יש לשים במקום נגיש ולאפשר לה לשתות ללא הגבלה מים טריים.
היכן מגדלים את האיגואנה?
דבר נוסף שבו נבדלת האיגואנה מחתול או כלב, הוא המקום בו היא גדלה. האיגואנה מגיע במקור ממרכז ומדרום אמריקה והיא חיה על עצים ליד מקורות מים באזורים טרופיים. האיגואנה לא יכולה להסתובב חופשי בבית שלכם, וחשוב לדאוג לה לכלוב מתאים ומרווח הנקרא טראריום. קחו בחשבון כי במידה ואתם מאמצים אותה בגיל קטן, היא עתידה לגדול למידות גדלות הרבה יותר. לכן, מראש העדיפו כלוב גדול ומאוורר בהשקעה כספית חד פעמית, מאשר רכישת כלוב קטן שתצטרכו להחליף בהמשך. שימו לב כי חשוב מאד לשלב בכלוב ענפים, זאת על מנת לאפשר לאיגואנה לטפס כפי שהיא מאד אוהבת.
מצע תחתית הטראריום יהיה מנייר עיתון או משבבי עץ המשמשים לגידול זוחלים.
"מדוע נדרש חימום בכלוב?"
שאלה מצוינת! האיגואנה לא יודעת לספק לעצמה את החום ולכן נדרשים אמצעים שונים על מנת להבטיח זאת בעבורה. כל עוד היא הייתה גדלה בטבע, היא הייתה מחפשת אחר המקומות השמשיים ביותר לשהות בהם. איך היא תתחמם בבית שלכם? ניתן להתקין בחלקו העליון של הכלוב נהוג תאורת חימום או בחלקו התחתון בצורת פלטת חימום או מתקן קרמי לחימום והאיגואנה על פי רצונה תחליט האם היא מעוניינת להתחמם או לא.
הטמפ' הנדרשת בכלוב היא בין 25-30 מעלות והלוחות 70-80 אחוז. בימי החורף הצורך באמצעי זה הופך קריטי יותר, כך שחשוב לבדוק את תקינותו של מתקן החימום ובמידת הצורך, להחליפו.
חשוב מאוד לדאוג ללחות גבוה בטראריום שאם לא כן, לא תצליח האיגואנה להתנשל מהעור שלה כול מספר חודשים כחלק מתהליך גידולה, העור שלא יתקלף יכול להביא לדלקות עור ואף ליצירת טבעת נשל בזנב שיגרום לחסימת כלי דם ונמק בזנב. את הלחות מספקים בעזרת קערת מים המונחת בתחתית הטראריום.
יצור ויטמין D וסידן
איגואנות לא יכולות לספוג ויטמין D מהמזון האחראי על מאזן הסידן בגוף.
הן מייצרות ויטמין D בעור בעזרת קרניים אולטראכחולות הנובעות מתאורה מיוחדת המותקנת בטראריום או מקרני השמש. חשוב מאוד להוציא את האיגואנה 3-4 פעמים בשבוע מחוץ למתקן, לשמש או להתקין מנורת אולטראכחול מיוחדת לאיגואנות שתאיר את הכלוב כ 12 שעות במשך כל יום.
טיפול וטרינרי עבור האיגואנה – מתי הוא נדרש?
כמו כל בעל חיים, גם האיגואנה נזקקת לבדיקה ולטיפול רפואי. מומלץ להביאה פעם בשנה לבדיקה כללית מקיפה. כאמור, אנו מעניקים טיפול רפואי מלא גם לחיות אקזוטיות. האיגואנה יכולה לפתח סימפטומים ובעיות רפואיות שונות כמו כל בעל חיים – מדלקות שונות בעור ועד מחלות כליה. הבטן הרכה של האיגואנה היא הזנב, שיכול לספוג זעזועים, שברים ופגיעות (בין היתר בעקבות הרמה לא נכונה שלה).
לעיתים קרובות עקב תזונה לא מאוזנת והתקנה לא סדירה של מנורת אור אולטראכחול, נוצר חוסר סידן בגוף ומתפתחת רככת בעצמות, שברים בגפיים, בעמוד השדרה ובלסת.