הארנב לאחרונה קיבל הטיית ראש, הולך במעגלים ולעיתים העיניים שלו מרצדות
מדובר על סימנים עצביים הנובעים בפגיעה במערכת העצבים המרכזית כגון דלקת חיידקית, טפיל האנספאליטוזון, טראומה לראש, או פגיעה באוזן תיכונה ואיבר שיווי המשקל שנמצא שם כגון דלקת, גידול וכו'.
הארנב מתגרד לאחרונה מאוד, האם זה מדבק לבני אדם?
ארנבים יכולים להיות נשאים של טפילי עור הנמצאים על העור במצב רדום או יכולים להדבק מהם מארנבים אחרים או מחיות בית אחרות. בין טפילי העור העיקריים: אקרית האוזן – פסורופטס, אקרית הפרווה – כייליטיאלה ולפוראקארוס, כינת העור המודיפסוס והמפורסם ביותר אקרית הסרקופטס סקאבי הידוע כמחלת הסקאביאס.
עוד טפילי עור נפוצים הנם הפרעושים והקרציות המועברים בדר"כ ע"י חיות בית אחרות או כאשר הארנבון מסתובב בחצר.
- הטפילים העוברים לבני אדם הנם טפיל הסקאביאס והכייליטיאלה.
למניעת התפתחות טפילי עור, יש לדאוג לתנאי ממשק טובים לארנב כגון: כלוב נקי ומאוורר, החלפת המצע בכלוב פעמיים בשבוע, מתן מזון טרי ובאיכות גבוה, לפרעושים – ניתן לתת טיפול מונע אחת לחוש בעזרת טיפות אדוונטג' ספוט און.
מה הארנב שלי צריך לאכול?
ארנב עד גיל שנה – צריך לאכול חציר מסוג אספסת(עיקר המזון) ירקות עיליים ורבע כוס מזון כופתיות יבש (למשקל 2 ק"ג ארנב), החל מגיל 7 שבועות-ניתן להציג לארנבון ירקות.
ארנב מעל לגיל שנה – צריך לאכול חציר (מסוג טימוטי או שבולת שועל – לא אספסת), שליש כוס מזון יבש (למשקל 2 ק"ג ארנב) וירקות עיליים טריים בכמות של 1-2 כוסות ליום.
חשוב שהירקות והעלים יהיו לפחות ב 3 צבעים המצביעים על תכולת ויטמינים שונה.
אין לתת לארנב: פירות יבשים, פירות מתוקים, מוצרי חלב, אוכל מעובד, גזר לבן, כרוב אדום, גרעיני פירות, אבוקדו ושוקולד. מומלץ להפחית מאוד חטיפים לארנבים היכולים להוביל להשמנת יתר.
הארנב שלי מתעטש לאחרונה
ארנבים נוטים לסבול מדלקות בדרכי הנשימה העליונות, כאשר הגורם העיקרי לכך הנו חיידק הפסטאורלה, בנוסף, כלוב לא מאוורר עם מצע רטוב משתן שלא מוחלף בתדירות גבוה, חושף את הארנבון לעודף אדי אמוניה הפוגע בדרכי הנשימה.
האם כדאי לעקר ולסרס את הארנבים שלי?
בהחלט כן
- ארנב זכר לא מסורס יהיה אגרסיבי וטריטוריאלי יותר,
- לארנב לא מסורס יש נטייה לגידולים סרטניים באשכים.
- ארנבת לא מעוקרת תהיה גם אגרסיבית וטריטוריאלית יותר,
- לארנבת לא מעוקרת יש נטייה לגידולים סרטניים ברחם ולדלקות רחם.
האם כדאי לשחרר את הארנבון בבית?
בהחלט כן. ארנבים זקוקים לפעילות גופנית לפחות שעתיים ביום. כדאי לבנות להם מתחם מגביל כגון גדר גורים, בו יסתובבו הארנבונים בבטחה עם מבנה חשוך דמויי מחילה אליו יוכלו לברוח כשהם מפוחדים.
אין לתת לארנבון להסתובב בבית ללא השגחה, לארנבונים יש נטייה לכרסם כבלי חשמל ומחשב והם עלולים להתחשמל.
הארנבת שלי עושה המון צואה, האם זה תקין?
בהחלט כן וחשוב. מערכת העיכול של הארנבת היא מערכת ארוכה ומיוחדת מאוד המותאמת לאכילת צמחים, חלקם קשים לעיכול.
מערכת העיכול של הארנבת חייבת להיות פעילה כל הזמן ובתנועה, אחרת מתחילה תסיסה של אוכל והתפתחות חיידקים קטלניים כגון חיידק הקלוסטרידיום.
צואה רבה, מעידה על פעילות תקינה ומוגברת של מערכת העיכול. יש לשים לב שהצואה הנה צואה קשה בצורת עיגולים.
בלילה, הארנבת נותנת צואה מיוחדת הנקראת "צקוטרופ", זוהי צואה רכה מאוד בצבע ירוק כהה, בה יש ויטמין B12, בצורה זמינה, לאחר שעבר עיבוד חיידקי במעי הארנבת. הארנבת אוכלת צואה זו על מנת לספק לעצמה ויטמין זה בצורה זמינה.