אם שמעתם על המושג תולעת הפארק ושאלתם את עצמכם ״מה זה תולעת הפארק?״ צוות אנימל סנטר עושה קצת סדר! המאמר הבא יספק לכם את כל התשובות הרלוונטיות בנושא וכל מה שאתם צריכים לדעת על מהי תולעת הפארק וכיצד להיזהר ממנה.
תולעת הפארק (שם מדעי Spirocerca Lupi) הוא טפיל חדש יחסית בישראל שהתפשט בצורה נרחבת בשנים אחרונות.
התולעת התגלתה לראשונה באזור פארק הירקון וכנראה מוצאה בחיות שיובאו לספארי מאפריקה. אך יש לנו חדשות טובות עבורכם, יש טיפול נגד תולעת הפארק!
חיסון תולעת הפארק יכול למנוע את כל תסמיני ההדבקה ואת התופעות הנלוות והנזק הבריאותי של כלבכם.
איך נדבקים בתולעת הפארק?
אכילה של חיפושית זבל (פונדקאית ראשונית) או בעלי חיים אחר אשר נושא את תולעת הפארק בגופו (מכרסמים, ציפורים, לטאות) היא הדרך הנפוצה ביותר להדבקה, בדרך כלל הכלב בולע את חיפושית הזבל בזמן אכילת דשא, שאריות מזון או שתיית מים אליהם נפלה החיפושית.
הטפיל משתחרר מגוף החיפושית בתוך הקיבה של הכלב ומשם מועבר למערכת הדם, בעזרת מחזור הדם הוא מגיע לאזור הוושט בו הוא מתפתח לזחל בוגר.
ביצי הטפיל מופרשים בצואה של הכלב אשר נאכלת שוב על ידי חיפושית הזבל.
אז מה זה תולעת הפארק? תולעת הפארק תסמינים
לאחר הדבקות בתולעת הפארק תסמינים עיקריים שיכולים להופיע הם:
- שיעול
- הקאה ופליטת מזון
- חולשה
- קשי בליעה
- ירדה במשקל
במקרים נדירים הטפיל מגיע לאבי העורקים וגורם לקרעים שמובילים לדימום ואך למוות פתאומי.
איך מאבחנים תולעת הפארק?
אבחון תולעת הפארק קשה ולא תמיד יעיל, לפעמים בעזרת בדיקת צואה ניתן לאתר את ביצי התולעת אך לא כל דגימה בהכרח מזוהמת ולכן אי מציאת ביצים אינה שוללת את קיומה.
דרכי אבחון נוספות הן באמצעות צילומי רנטגן של בית החזה, בדיקת C.T או אנדוסקופיה בהם לפעמים יופיעו גושים או התרחבות באזור הוושט.
חיסון תולעת הפארק כאמצעי מניעה:
הכי בטוח – למנוע אכילת שאריות מזון, זבל, גללי חיפושית וצואה. מומלץ לבצע זריקות של תרופה הנקראת דורמקטין (דקטומקס) כל 3 חודשים, חשוב לזכור כי זהו אינו חיסון תולעת הפארק, אלא טיפול מונע (קראו על חיסונים לכלבים).
התרופה נשארת במערכת הדם של כלב רק מספר ימים ולכן אינה יעילה לפרק זמן ארוך.
חשוב לדעת שישנם גזעים (קולי, רועה אוסטרלי, בורזוי ועוד…) עבורם החומר דורמקטין שנמצא בחיסון תולעת הפארק עלול להיות קטלני. בגזעים אלו יש לבצע בדיקת דם על מנת לבדוק אם ישנה רגישות לדורמקטין לפני מתן חיסון תולעת הפארק.
טיפול נגד תולעת הפארק
במקרים בהם כבר אובחנה תולעת הפארק – טיפול נגד תולעת הפארק הינו באותו חומר-דורומקטין במינון כפול כל שבועיים. מומלץ לחזור על האבחון אחרי הטיפול ובחלק מהמקרים נדרש אף טיפול ארוך יותר.
אם אתם עדיין שואלים את עצמכם מה זה תולעת הפארק, אתם מוזמנים לצור קשר לקבלת עזרה וייעוץ בנושא.
[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]